Vet ni vad jag hatar?

Vet ni vad jag fullkomligt hatar? Hatar så mycket att jag tappar respekt för en människa? När någon säger till mig vad jag ska göra. Inte när någon ber mig ta ett glas, tvätta eller hjälpa till. Men när en människa pekar med hela handen och säger "nu ska du göra såhär". Det känns svårt att förklara, för det är inte som tillrättavisningar. Inte som i ett skolarbete jag gjort fel och lärarna säger "gör såhär". Hur ska jag förklara det för er? Jag menar inte heller när jag ber om råd och någon säger vad hen tycker. Det jag får panik på, verkligen blir väldigt irriterad över är när jag får höra "alltså Jenni, du borde verkligen ta tag i ditt liv" för jag känner bara "och vem fan är du att säga det till mig?". 

Jag har haft problem med min kost nu ett tag och när Alex tittar på mig, säger "du måste ta tag i det där" då blir jag inte arg. För det vet jag, jag vet ju att jag inte mår bra så som jag äter nu(snarare ätit tidigare). 

Men när jag har en diskussion med en person, fortfarande är irriterad över situationen och någon tittar på mig med en nedlåtande blick och säger "bara lös det" men vem är du att säga det till mig? Det måste ju vara upp till mig att lösa det, eller hur? Det måste vara upp till mig att ta tag i mina träningsvanor eller min skolsituation. Vissa saker kan man inte tvinga fram, det finns saker man måste inse själv. 

Nu är en sån period där jag är väldigt irriterad, håller mig lite på avstånd för jag känner att jag kommer hugga mot någon när som helst. Vill helst säga tack och hej, sedan aldrig mer höra av personen igen. 

Meningslöst inlägg men behöver avreagera mig lite ibland.