Jag hoppas att du inte får

Det var idag när jag satt i skolan och sökte på våltäkt på riksdagen.se som jag hittade någonting som skrämde mig brutalt mycket. Jag, som själv varit utsatt för övergrepp i en nära relation berördes mycket illa av vad jag fick se. Målet med min sökning var att få fram det nya beslutet som innebär att våldtäkt inte längre behöver begås med våld som grund för att dömmas, den nya lagen bygger på frivillighet. Det vill säga ett nej betyder nej. Den tyder på att samtycke är viktigt. En lag som för oss som någon gång varit utsatta är ett stort(enormt) steg i rätt riktning för någon form av rättvisa. Jag själv anmälde en våldtäkt i januari 2018, förhör hölls, vittnen kallades, förundersökningen lades ner. Varför? ''det kan inte styrkas att det begått med sådant våld som krävs för att väcka åtal'' trots att det i samma beslut står att det är mycket troligt att det berörda brottet begåtts. I praktiken innebär det att jag hade kunnat anmäla samma brott efter den 23 maj 2018 och då fått en helt annan utgång då det numera inte behöver påvisas något våld. Min ptsd-diagnos, konstaterande av läkarna att ryggen inte gör ont på grund av ridolyckor, psykologutsagor hade kunnat vara tillräckligt. Förstår ni vilket stort steg i rätt rikting detta är? För att komma fram till det som berörde mig: när beslutet klubbades igenom röstade S, KD, C, MP, M, L och V för lagens ändring. Av Sverigedemokraternas 42 representanter, röstade 33 stycken emot förslaget, 9 stycken var inte ens närvarande(Källa: http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/en-ny-sexualbrottslagstiftning-byggd-pa_H501JuU29). Det innebär att 100% av SD's representanter röstade för att denna lag inte skulle träda i kraft. Vi pratar om samma SD som säger sig vilja ''kraftigt skärpa straffen, särskilt för grova brott som kan medföra livslånga konsekvenser för brottsoffer, som vålds- och sexuallbrott...''(Källa: sd.se)
Vad ni med Jimmie Åkesson i spetsen inte förstår, det är vilken känsla för rättvisa ni väljer att skippa när ni medvetet röstar ner detta beslutet. Ni säger er vilja skärpa straffen, men vill inte rösta för någonting som innebär att fler våldtäktsmän blir dömda. En del av era anhängare kommer då med ''men vi röstade nej till förslaget för vi vill inte att man ska kunna bura in oskyldiga människor. Ni verkar ha missat att vi lever i Sverige, i det Sverige som har en lag som innebär att vi hellre friar än fäller, vi ser hellre gärningsmän fria på våra gator än oskyldigt dömda i våra fängelser.. 
 
Jag kom även över ett inlägg häromdagen, där det, utav några kära SD anhängare påstods att 58% av alla våldtäktsmän är utlandsfödda. Om vi spelar på principen att detta är sant, år 2016 anmäldes 6720 stycken våldtäkter, varav 98% av de misstänkta är män. Av dessa 6720 dömdes 171 personer för våldtäkt(källa: https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html). 171/6720=0,025. Det innebär att 0,025% av de anmälda brotten ledde till en fällande dom, då har vi inte ens berört hur stort mörkertalet egentligen är. Vad jag vill bevisa är att om man propagerar om att 58% av alla dömda våldtäktsmän är utomlandsfödda, bör man veta att dessa 58% är i själva verket 99 stycken per år, vilket ger oss 72 stycken våldtäktsmän från Sverige varje år. Men det låter inte lika coolt att säga att det är 99 stycken utomlandsfödda per år som är dömda för våldtäkter som det är att säga 58%, eller hur? OBS: De allra flesta våldtäkterna sker inomhus av en person som kvinnan känner(källa: https://tjejjouren.se/tjejguiden/feminism/statistik) 
 
När vi ändå är inne på SD, de anser att ett liv är så mycket värt och det är etiskt fel att göra en abort efter vecka tolv. Argumentet är att sjuksköterskor sett hur foster aborterade i vecka 18 har lidit. Fostrena mellan vecka 12-18 är så mycket värda för SD, att de är redo att offra en tonårings liv. Vad menar jag med det? Låt oss säga att en 15-årig tjej får reda på att hon är gravid, hon får reda på det sent och sedan krävs det mod från hennes sida att säga någonting. Helt plötsligt gör man en undersökning och barnet i hennes mage är 16 veckor gammalt. Istället för att abortera det barn som kommer till världen oälskat och oönskat, ska man låta henne föda det, låta den som inte är redo att skaffa barn bli mamma. Vi kanske rentav sätter fler barn i systemet. 
För er som inte förstår hur man kan missa en gravididtet är här källor där de alla upptäckt det senare än vecka tolv: http://www.familjeliv.se/forum/thread/69530045-jag-visste-inte-att-jag-var-gravid 
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/terese-23-visste-inte-att-hon-var-gravid-f%C3%B6dde-en-dotter-1.4399580
https://www.expressen.se/omtalat/livet/25-aringen-visste-inte-att-hon-var-gravid--vaknade-mitt-i-natten-av-att-forloss/
Det finns givetvis fler historier om exakt samma sak, men här är några. Förresten är det möjligt att de som utför aborterna har sett barnen rycka till, men någon känsel utvecklas inte förrän i vecka 20(källa: https://www.pampers.se/graviditet/graviditetskalender/artikelserie/gravid-i-vecka-20-vad-du-kan-forvanta-dig) 
 
Om du tänkt lägga din röst på SD hoppas jag att du inte får en dotter i framtiden som blir oönskat gravid, jag hoppas att du inte har en syster som blivit våldtagen och kunnat få rättvisa i en tingsrätt för att du röstade ner förslaget, jag hoppas att du inte har en kvinna du påstår dig tycka om men väljer att rösta på detta parti. Det är ett parti som går emot de rättigheter våra förfädrar kämpat för att få, de rättigheter kvinnor i olika samhällen världen över fortfarande kämpar för. Förresten hoppas jag att du inte en dag får ett barn som är född i fel kropp eller älskat någon som inte är av det motsatta könet. Jag hoppas att du som tänkt rösta på SD tänker en gång extra, om du nu bara vill rösta på ett parti för att begränsa invandringen så föreslår jag att du kollar upp Moderaternas valsedel(moderaterna.se) och gör ett mer humant val.